U kunt bij mijn praktijk terecht als u klachten hebt op het gebied van:
Voor het volgen van therapie dient u één van de volgende talen ten minste voldoende te beheersen: Nederlands, Frans, Turks
Ik heb veel affiniteit met het behandelen van asielzoekers. De problematiek is complex, o.a.;
– Men meldt zich doorgaans pas bij wanneer de psychiatrische symptomen in een ver gevorderd stadium zijn. De aanmeldschaamte is groot.
– Het gaat doorgaans om multipele diagnoses
– Men ervaart in de huidige omgeving nog geen veiligheid
– Er spelen vaak veel samenhangende (trauma gerelateerde-) lichamelijke klachten.
– Psychosociale problemen zijn veelal een luxerende en/of in stand houdende factor.
Juist dan is een behandeling op maat gewenst. De behandelingen vallen binnen de zogenoemde Specialistische GGZ
Doel van de behandeling
Psychotherapie (versterken van je persoonlijkheid) vindt ik een belangrijk onderdeel van de behandeling. Daarmee zie ik dat een groot deel van de klachten verdwijnt en de kans op terugkeer van klachten vermindert. Niet alleen de klachten verminderen, maar men leert ook met meer zachtheid en begrip naar zichzelf en anderen te kijken. Daardoor kan men alles een stuk beter aan. Denk aan het aangaan en onderhouden van sociale contacten en het opstarten van (vrijwilligers-) werk.
Ik biedt gepersonaliseerde cultuur sensitieve psychiatrische zorg specifiek voor (jong-) volwassen van allerlei achtergrond en ook aan asielzoekers.
Persoonlijkheidsstructuur, levensbeschouwing, biologische- en genetische invloeden, cultuur, omgeving en gezin van oorsprong worden allemaal gewogen om samen tot een logisch, begrijpelijk en vooral ook onschuldigen verklaringsmodel te komen. We passen onze behandeling zodanig aan dat het aansluit, ongeacht de diagnose, etniciteit, religie, geaardheid of denkwijze. Behandeling binnen Zorg in Kleur is flexibel; ze ken de protocollen en richtlijnen voor psychiatrische zorg, neemt daarvan mee wat ze nodig heb en wijkt daar zo nodig gericht vanaf om een gepersonaliseerde behandeling te kunnen bieden.
Als de klachten mede afhankelijk zijn van problemen met een gezinslid of partner, dan kan behandelaar hen ook meenemen in de behandeling. Als de problematiek van de ouder tevens de ontwikkeling van een kind in gevaar brengt en de ouder staat open voor een duale aanpak, dan heeft gezinsbehandeling de voorkeur. Tijdens de behandeling is ongeacht de diagnose veel aandacht voor het versterken van de persoonlijkheidsstructuur. De kans op klachten in de toekomst wordt daarmee verkleint.
Werkplezier
Binnen Zorg in kleur is werkplezier een belangrijke drijfveer. Ik werk zelfstandig en ik maak als zelfstandige onderdeel uit van een team met Kleur GGZ. Hierdoor is het gevoel van regie en verantwoordelijkheidsgevoel groot. Daarnaast kennen we elkaar en weten we hoe we elkaars expertise zo nodig multidisciplinair in kunnen zetten.
Samenwerking
Marie Keizer Malgaz psychiater
https://kleurggz.nl/jouw-zorgproces/
Klik hier voor meer informatie over Marie Keizer Malgaz, psychiater.
Medicatie.
Ik werkt samen met Kleur GGZ.
Met Kleur GGZ team wij maken gebruik van elkaar expertise.
De behandeling is met of zonder medicatie mogelijk. Afhankelijk van de oorzakelijke factoren en wensen, wordt men daarin geadviseerd en begeleid. Ook als het gaat om medicatie vinden we het belangrijk dat de controle erover zoveel als mogelijk bij de hulp behoefende blijft.
Intake, diagnostiek en behandelplan
Het eerste gesprek is een intakegesprek en heeft als doel om de klachten in kaart te brengen en tot een voorlopige diagnose te komen.
Doorgaans zijn er na de intake nog 1 – 3 gesprekken nodig om de klachten verder in kaart te brengen. Aangezien we in principe alle complexe SGGZ diagnoses van (jong-) volwassenen behandelen, is de kans op een afwijzing na intake zeer klein.
Na de intake wordt samen met jou een behandelplan opgesteld. Als het hulpaanbod onvoldoende aansluit bij jouw hulpvraag, dan proberen we een zo geschikt mogelijke andere behandeling te adviseren. Je wordt vervolgens terug naar je huisarts verwezen, zodat het advies met je huisarts besproken kan worden.
Behandeling
Voor welke klachten?
School of studieproblemen
Relatieproblemen
Depressie en somberheid
Angst klachten
Stress en burn-out klachten
Traumatische ervaring meegemaakt
Verlies ervaring en rouwverwerking
De behandelaren maken vooral gebruik van de behandelmethode KPSP. Daarnaast worden elementen gebruikt uit de schematherapie en indien nodig ook EMDR
Door onder andere deze gecombineerde aanpak van verschillende psychotherapeutische technieken en biologische invalshoeken, met of zonder medicatie, duurt de behandeling doorgaans niet langer dan een jaar.
Na de diagnostische fase worden in eerste instantie in principe 25 sessies afgesproken. Mochten er meer sessies nodig zijn, dan wordt dit voor het eindigen van de 25 sessies samen met jou geëvalueerd.
Crisis
In principe bieden we geen zorg buiten kantoortijden. Buiten kantoortijden is de GZA / huisartsenpost eerste aanspreekpunt. Echter kan er door je behandelaar samen met jou andere afspraken gemaakt zijn over zorg buiten kantoortijden. In dat geval gelden de afspraken die je gemaakt hebt samen met je behandelaar.
Met welke klachten kan de praktijk u niet helpen?
Chronische psychiatrische problematiek, bijvoorbeeld schizofrenie, bipolaire stoornissen, autistisch verwante stoornissen, verslavingsproblematiek.
Kwaliteit
Kwaliteit monitoren bij een behandeling op maat
Evaluatie gesprekken
Z. Cam evalueert regelmatig samen met jou en je psychiater M. Malgaz of de behandeling goed verloopt en of er nieuwe interventies nodig zijn. Dit wordt zowel vanuit psychotherapeutisch, medisch (o.a. medicatie/lichamelijke problemen) en psychosociaal (terugkeer naar de maatschappij/werk) perspectief bekeken.
Aan het eind van de behandeling vragen we je een cijfer te geven voor de behandeling. De gemiddelde klanttevredenheid plaatsen we op deze website.
Bespreken met je behandelaar
Wanneer je niet tevreden bent met de geleverde zorg, stellen we het op prijs als je dit bespreekt met je behandelaar. Dat kan natuurlijk spannend zijn, helemaal als je het juist moeilijk vindt om iemand te vertellen dat je het graag anders ziet. Wat goed is om te weten; de behandelaar van Zorg in Kleur zien dit proces als een belangrijk onderdeel van je behandeling die tot groei zal kunnen leiden. Ik doe mijn best om voor jou daarvoor een zo veilig mogelijke omgeving te creëren.
Aanmelden
Verwijzers kunnen verwijzen via zorgdomein. We zijn te vinden onder Kleur GGZ.
Heb je zelf een verwijsbrief gekregen van de huisarts, dan kun je je aanmelden via z-cam@hotmail.com en of asielzoekers@kleurggz.nl.
Je ontvangt vervolgens een bevestiging van Zorg in kleur en of Kleur GGZ via Zorgmail. Via de beveiligde verbinding van Zorgmail wordt je gevraagd om de onderstaande documenten en gegevens te versturen. Als alles ontvangen en in orde is, word je ingeschreven in het patiënten dossier van Kleur GGZ en ontvang je de datum van intake.
Benodigde gegevens en documenten:
- Je verwijsbrief. Deze bevat tenminste:
Een verwijzing voor de Specialistische GGZ (SGGZ)
AGB code en handtekening van je huisarts
Er is tenminste een vermoeden van een psychische stoornis
- Je verwijsbrief. Deze bevat tenminste:
- Een verwijzing voor de Specialistische GGZ (SGGZ)
- AGB code en handtekening van je huisarts
- Er is tenminste een vermoeden van een psychische stoornis
- Een kopie van je ID bewijs
- Een kopie van je zorgverzekeringspas of polis
- Je telefoonnummer, emailadres, je huisadres en BSN-nummer.
- Indien aanwezig en bij voorkeur: verslagen van eerdere behandelingen